Τα τραγανά κουλουράκια της μαμάς με σουσάμι!

LIKE US ON FACEBOOK

Πάσχα χωρίς κουλουράκια γίνεται; Η συγκεκριμένη συνταγή για κουλουράκια βεβαία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο.

Συνταγή για κουλουράκια με σουσάμι, όπως τα φτιάχνει η μαμά μου και μοσχομυρίζει το σπίτι. Αυτά τα κουλουράκια τα αγαπώ γιατί είναι τραγανά, πολύ γευστικά, ελαφριά και ταιριάζουν ιδανικά με τον καφέ μου!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για κουλουράκια;

  • 3 ποτήρια λάδι (το μισό καλαμποκέλαιο)
  • 3 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
  • Λίγο κονιάκ
  • 1/2 ποτήρι σουσάμι άσπρο καβουρδισμένο στο τηγάνι
  • 2 κιλά αλεύρι
  • 2 φακελάκια baking powder
  • 1/2 κουταλάκι σόδα
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • Λίγο αλάτι

συνταγή για κουλουράκια

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το λάδι, τη ζάχαρη, το κρασί, το κονιάκ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
  2. Στη συνέχεια τηγανίζουμε το σουσάμι σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι, μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
  3. Έπειτα, ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder σε ένα άλλο μπολ.
  4. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το λάδι και το κρασί και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Αφού φτιάξουμε τη ζύμη μας, παίρνουμε λίγη λίγη κάθε φορά για να πλάσουμε τα κουλουράκια μας.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
  6. Απολαμβάνουμε!

Δες και αυτή τη συνταγή:

Πασχαλινό τσουρέκι με την υπογραφή του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved