Τα πιο νόστιμα και τραγανά cookies με κομματάκια σοκολάτας!

LIKE US ON FACEBOOK

Συνταγή για τα πιο νόστιμα και τραγανά cookies με κομματάκια σοκολάτας που έχεις δοκιμάσει ποτέ! Τα βήματα είναι απλά και κατανοητά, και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι τα ακολουθήσεις ένα-ένα.

Με τι συνοδεύεις τον καφέ σου το πρωί όταν ξυπνάς ή το απόγευμα όταν γυρνάς απ’ τη δουλειά σου. Είσαι απ’ αυτούς που τον πίνουν σκέτο ή που θέλουν πάντα ένα συνοδευτικό για να τον απολαύσουν; Ένα μπισκότο, λίγο τσουρέκι ή λίγο κέικ; Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, αυτήν τη συνταγή για cookies με κομματάκια σοκολάτας θα την λατρέψεις!

Τι θα χρειαστείς για τα cookies με κομματάκια σοκολάτας;

  • 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα βρώμης
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
  • 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια κομμάτια σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι chips σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Πώς θα φτιάξεις τα cookies με κομματάκια σοκολάτας;

Συνταγή:

  1. Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, τη βρώμη, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χτυπάμε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά στο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι σε αυτό με τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε τα chips σοκολάτας και τα καρύδια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  5. Με ένα κουταλάκι της σούπας παίρνουμε λίγη απ’ τη ζύμη των cookies και την τοποθετούμε έτσι όπως είναι στο ταψί με τη λαδόκολλα. Καλό θα ήταν να αφήσεις τη ζύμη στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή για ένα βράδυ πριν τα ψήσεις.
  6. Όταν τα βγάλεις απ’ την κατάψυξη, πρόσθεσε chips σοκολάτας από πάνω και τοποθέτησε τα στον φούρνο.
  7. Ψήνουμε τα cookies για 16 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες τους και να είναι μαλακά στη μέση.
  8. Τα αφαιρούμε απ’ τον φούρνο και τα αφήνουμε να κάτσουν στη λαδόκολλα για 5 λεπτά πριν τα αφαιρέσουμε.

Διαβάστε ακόμη:

Τα καλύτερα brownie cookies που πρέπει να φτιάξεις από σήμερα κιόλας!

Photo: bakeat350.net
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved