Δεν χρειάζεται να είσαι vegan ή vegetarian για να επιλέγεις μια χορτοφαγική διατροφή κάποιες μέρες. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς να τρως κάθε μέρα κρέας. Αν ψάχνεις, λοιπόν, εναλλακτικές συνταγές, που δεν περιέχουν κρέας, αλλά είναι πεντανόστιμες, είσαι στο σωστό μέρος! Μπιφτέκια από φακές είτε για να συνδυάσεις το ρύζι που έβρασες είτε ακόμα και για να φτιάξεις burger!

Τα συγκεκριμένα μπιφτέκια είναι πραγματικά πεντανόστιμα κι αν στην αρχή είσαι διστακτικός για να τα φτιάξεις, σου εγγυόμαστε ότι η γεύση τους θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Τι θα χρειαστείς για τα μπιφτέκια από φακές;

  • 1 κούπα φακές
  • 1/2 κούπα γιαούρτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Αλάτι
  • 150 γρ. μανιτάρια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κούπα αλεύρι

Πώς θα φτιάξεις τα μπιφτέκια από φακές;

  1. Βράζουμε τις φακές για περίπου 15- 20 λεπτά και στη συνέχεια τις αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσουν.
  2. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αλάτι και το μισό σκόρδο σ’ ένα μπολ.
  3. Σ’ ένα άλλο μπολ, βάζουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, με την πάπρικα, 2 κ.σ. λάδι και το υπόλοιπο σκόρδο. Προσθέτουμε τις φάκες και λιώνουμε όλα τα υλικά, μέχρι ν’ αποκτήσουν μια λεία υφή.
  4. Προσθέτουμε λίγο λάδι και το αλεύρι και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  5. Τηγανίζουμε τα μπιφτέκια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και υα σερβίρουμε με τη σως γιαουρτιού που φτιάξαμε!

Δες κι αυτή τη συνταγή:

Δεν σου αρέσουν οι φακές; Βρήκαμε τη λύση!