Τα πιο εύκολα και νόστιμα churros που έχεις δοκιμάσει!

LIKE US ON FACEBOOK

Την Κυριακή των Βαΐων τρώμε ψάρι, αλλά μετά το κυρίως πιάτο δεν θέλουμε κι ένα γλυκάκι για να ολοκληρωθεί με επιτυχία ένα κυριακάτικο μεσημεριανό γεύμα; Έχουμε τη συνταγή για νηστίσιμα churros που θα λατρέψεις!

Αυτή είναι η συνταγή για τα πιο εύκολα και νόστιμα churros που έχεις δοκιμάσει και είναι κατάλληλα γι’ αυτούς που νηστεύουν. Μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα ή να τα συνδυάσεις με λιωμένη σοκολάτα υγείας. Μπορείς ακόμη να τα μοιραστείς με τους αγαπημένους σου φίλους και συγγενείς, καθώς είναι το ιδανικό επιδόρπιο για το τραπέζι!

Τι θα χρειαστείς για τα churros;

  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένη μαργαρίνη
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2-3 φλιτζάνια φυτικό ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Πώς θα φτιάξεις τα churros;

Συνταγή:

  1. Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σε αυτή τη λιωμένη μαργαρίνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
  4. Ρίχνουμε το νερό στα στερεά συστατικά κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή, κολλώδης ζύμη.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.
  6. Ανακατεύουμε σε ένα άλλο μπολ τη ζάχαρη και την κανέλα.
  7. Τοποθετούμε τη ζύμη για τα churros σε ένα σακουλάκι.
  8. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι στους 190 βαθμούς Κελσίου.
  9. Σχηματίζουμε με το σακουλάκι τα churros και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο λάδι. Τα τηγανίζουμε για ένα λεπτό.
  10. Τα αφαιρούμε απ’ το τηγάνι και τα ακουμπάμε πάνω σε χαρτοπετσέτες.
  11. Μόλις τα churros κρυώσουν, ρίχνουμε από πάνω τους το μείγμα με την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη! Μπορούμε να τα σερβίρουμε και με λιωμένη κουβερτούρα!

Διαβάστε ακόμη:

Συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια καρότου με καρύδα!

Photo: gourmandelle.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved