Τα πιο εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που όλοι λατρεύουν!

LIKE US ON FACEBOOK

Νομίζω πως ήρθε η κατάλληλη χρονική περίοδος για να φτιάξουμε αυτά τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που τόσο πολύ αγαπάμε! Αυτό που χρειάζεσαι πάνω απ’ όλα είναι ευχάριστη διάθεση! 

Η συνταγή για αυτά τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα είναι πολύ εύκολη και οικονομική. Μπορείς να τη φτιάξεις ακόμα και με τα παιδιά σου και να ζήσετε μαζί τη χριστουγεννιάτικη μαγεία μαγειρεύοντας!

χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Τι χρειαζόμαστε για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα;

  • 1 και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • Λίγο αλάτι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3/4 φλιτζάνια πορτοκάλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 1 και 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • Royal icing

Πώς φτιάχνουμε τα μπισκότα;

  1. Σ’ ένα βαθύ μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη.
  2. Συνεχίζοντας ρίχνουμε και το αυγό και χτυπάμε για 1-2 λεπτά τα υλικά μαζί.
  3. Στύβουμε τα πορτοκάλια και ρίχνουμε μέσα στο χυμό τη σόδα και στη συνέχεια όλα μαζί στο αρχικό μείγμα.
  4. Ρίχνουμε στο μείγμα και το ξύσμα πορτοκαλιού και μια πρέζα αλάτι.
  5. Αφού χτυπήσουμε όλα τα παραπάνω υλικά, ρίχνουμε και το αλεύρι και χτυπάμε καλά για να σχηματιστεί η ζύμη μας.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο παραλληλόγραμμα κομμάτια, σαν χοντρό φύλλο. Τυλίγουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο τη ζύμη για 45 λεπτά.
  7. Στρώνουμε σε δύο ταψάκια αντικολλητικό χαρτί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  8. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τη ζύμη για να είναι τραγανά τα μπισκότα.
  9. Κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα σχέδια με τα κουπ πατ μας, τα οποία καλό είναι πριν τα χρησιμοποιήσουμε, να τα βουτάμε στο αλεύρι.
  10. Βάζουμε τα μπισκότα στα ταψάκια μας και τα ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά. Όταν σκουρύνουν οι άκρες τους, είναι έτοιμα.
  11. Τέλος, φτιάχνουμε ό,τι σχέδια θέλουμε χρησιμοποιώντας το royal icing. Αν θέλουμε, μπορούμε να διακοσμήσουμε τα μπισκότα μας και με γλάσο.

Δες κι αυτό:

Τα καλύτερα και πιο εύκολα μπισκότα βουτύρου!

Photos: Pixabay.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved