Τα καλύτερα κεφτεδάκια της γιαγιάς…εναλλακτικά!

LIKE US ON FACEBOOK

Τα κεφτεδάκια της γιαγιάς δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν και πάντα θα τα αναζητάμε! Αλλά βρήκαμε μια συνταγή για κεφτεδάκια που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου ή τουλάχιστον να το επιχειρήσεις!

Η συνταγή για κεφτεδάκια έχει όλα τα αρωματικά και η επιτυχία είναι δεδομένη. Είναι μια συνταγή που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για τα κεφτεδάκια;

  • 220γρ κιμά γαλοπούλας
  • 220γρ χορινιό κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί της επιλογής σου (mozzarella, cheddar, provolone)
  • 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο και 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 4 μέτρια κολοκυθάκια
  • Χυμό λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 1 κουταλιά της σούπας καυτερή σως
  • Noodles

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για τα κεφτεδάκια;

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τον κιμά γαλοπούλας με το χοιρινό, το τυρί, το τριμμένο σκόρδο, τον μαϊντανό και το πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ή με ένα πιρούνι και φτιάχνουμε μεσαίες μπάλες.
  3. Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Λιώνουμε τις δύο κουταλιές βούτυρο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  5. Μαγειρεύουμε τα κεφτεδάκια μας για 8 με 10 λεπτά από όλες τις πλευρές μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Ενώ μαγειρεύουμε ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο και το χυμό λεμονιού.
  6. Τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
  7. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτουμε λίγο χυμό από λεμόνι, καυτερή σως, ψιλοκομμένο σκόρδο και καυτερές πιπεριές αν επιθυμούμε.
  8. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, noodles και μαγειρεύουμε για 3 με 4 λεπτά.
  9. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και περισσότερο μαϊντανό αν επιθυμούμε.
  10. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.

Διαβάστε επίσης:

Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου με σάλτσα και παρμεζάνα!

Photo: eatwell101.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved