Συνταγή για ζεστό ψωμάκι με λουκάνικα και σάλτσα πέστο!

LIKE US ON FACEBOOK

Συνταγή για ζεστό ψωμάκι με λουκάνικα και σάλτσα πέστο, γιατί είναι Δευτέρα και θέλουμε κάτι νόστιμο να μας παρηγορήσει!

Είναι μια εναλλακτική συνταγή για την αγαπημένη πίτσα. Δεν απαιτεί πολλά υλικά, αλλά λίγη υπομονή για να πετύχεις μια αφράτη ζύμη. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι αυτή τη συνταγή θα την αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

Τι θα χρειαστείς για το ψωμάκι με λουκάνικα και σάλτσα πέστο;

Για τη ζύμη:

  • 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή ή στιγμιαία μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τα toppings:

  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο λουκάνικο
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα πέστο
  • φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα ή φρέσκια τομάτα σε φέτες
  • νιφάδες από κόκκινη πιπεριά

Πώς θα φτιάξεις το ψωμάκι με λουκάνικα και σάλτσα πέστο;

Συνταγή:

Για τη ζύμη:

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη στο μπολ ενός μίξερ κι από πάνω ρίχνουμε ζεστό νερό. Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα. Στη συνέχεια σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 35-45 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 246 ° C.
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και σε μια επιφάνεια που έχουμε ρίξει αλεύρι αρχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη. Καλό θα ήταν να σχηματίσεις μια λεπτή ζύμη.
  4. Μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη πάνω σε ένα ταψί, όπου έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα.
  5. Πιέζουμε με τα δάχτυλα τη ζύμη και την αλείφουμε με λίγο λάδι. Στη συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τη σάλτσα πέστο, την μοτσαρέλα, τις ντομάτες και το λουκάνικο.
  6. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να πάρει λίγο χρώμα. Κόβουμε το ψωμάκι και το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό.

Διαβάστε επίσης:

Το απόγευμα κάνουμε ένα διάλειμμα για σάντουιτς με μπέικον κι αυγό

Photo: sallysbakingaddiction.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved