Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει κι εμείς βρίσκουμε εύκολα, νόστιμα και πρωτότυπα πιάτα που θα φτιάξουμε για το γιορτινό τραπέζι!

Ένα απ’ αυτά είναι και η συνταγή που θα σου δείξουμε σήμερα για το πιο νόστιμο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με σάλτσα πέστο! Είναι αρκετά εύκολη και σου υποσχόμαστε ότι είναι και το ίδιο γρήγορη.

Το ιδανικό ορεκτικό και συνοδευτικό, που θα αγαπήσουν όλοι οι καλεσμένοι. Βγάλε χαρτί και κράτα σημειώσεις, γιατί αυτή η συνταγή, δεν πρέπει να λείπει απ’ το χριστουγεννιάτικο μενού σου!

Τι θα χρειαστείς για το χριστουγεννιάτικο στεφάνι με σάλτσα πέστο;

  • 2 φύλλα κατεψυγμένη ζύμη
  • 1/4 φλιτζάνι σάλτσα πέστο
  • 1 ψητή πιπεριά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι για τη γαρνιτούρα

Photo: laurenslatest.com

Πώς θα φτιάξεις το χριστουγεννιάτικο στεφάνι με σάλτσα πέστο;

Συνταγή:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και το αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τοποθετούμε ένα φύλλο απ’ τη στρογγυλή κατεψυγμένη ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια. Προσθέτουμε λίγο παραπάνω αλεύρι και ανοίγουμε τη ζύμη. Εάν η ζύμη δεν είναι στρογγυλή, κόψε τις άκρες προκειμένου να σχηματιστεί ένας κύκλος.
  3. Κόβουμε έναν κεντρικό κύκλο 3-4 ιντσών στη μέση του φύλλου προκειμένου να σχηματίσουμε ένα στεφάνι. Μεταφέρουμε τη ζύμη στο ταψί.
  4. Ρίχνουμε τη σάλτσα πέστο πάνω απ’ τη ζύμη και προσθέτουμε μερικά κομμάτια απ’ την ψητή πιπεριά (την οποία έχουμε κόψει σε λωρίδες). Προσθέτουμε από πάνω λίγο αλάτι.
  5. Ανοίγουμε το δεύτερο κατεψυγμένο φύλλο σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το πρώτο.
  6. Τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο πάνω από τη σάλτσα πέστο και τις πιπεριές.
  7. Με ένα ψαλίδι κουζίνας, κόβουμε στο στεφάνι που έχουμε φτιάξει, λωρίδες περίπου 3/4-ιντσών και τις περιστρέφουμε στη συνέχεια προς τα δεξιά, δύο με τρεις φορές.
  8. Ψήνουμε το χριστουγεννιάτικο στεφάνι για 15 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να φουσκώσει και να ροδίσει.
  9. Βγάζουμε το στεφάνι απ’ τον φούρνο και το πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι και το σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστό!

Διαβάστε ακόμη:

Ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο γλυκό, χωρίς καθόλου γλουτένη!

Photo: laurenslatest.com