Την ομελέτα την ξέρεις… Ίσως με όλους τους συνδυασμούς που μπορεί να φτιαχτεί. Αλλά δεν ξέρεις την ιαπωνική ομελέτα! Στην Ιαπωνία, η ομελέτα γίνεται αλλιώς και εμείς δοκιμάσαμε τη συνταγή τους.
Η ομελέτα τους διαφέρει απ’ την κλασική ομελέτα σε ορισμένα σημεία που κάνουν όντως τη διαφορά. Είναι αφράτη, πεντανόστιμη ενώ μπορείς να κάνεις κι ένα εντυπωσιακό σερβίρισμα! Θα τη δοκιμάσεις;
Τα υλικά για την ιαπωνική ομελέτα:
Υλικά για 2 μερίδες
- 4 αυγά
- 2 κ.γλ. ζάχαρη
- Αλατοπίπερο
- 1 κ.γλ. σάκε (προαιρετικά)
- 80 ml ζωμό της επιλογής σου ή dashi
- Λίγο λάδι
Δες εδώ πώς θα φτιάξεις ομελέτα σε κούπα, έτοιμη μέσα σε 5 λεπτά!
Πώς θα φτιάξεις την ιαπωνική ομελέτα;
- Σ’ ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το σάκε, τον ζωμό και λίγο αλατοπίπερο κι ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα τηγάνι και το βάζουμε στη φωτιά, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Βάζουμε το 1/6 του μείγματος στο τηγάνι και μόλις είναι έτοιμο το αυγό, το τυλίγουμε με γρήγορες κινήσεις.
- Βάζουμε το ρολό στην άκρη του τηγανιού και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο, βάζοντάς το σιγά σιγά σε μικρές ποσότητες.
- Κάνουμε την ίδια διαδικασία ρολάροντας τη μια στρώση πάνω απ’ την άλλη.
- Κόβουμε την ομελέτα στα δύο και μπορούμε να την περάσουμε από καλαμάκι, για ένα εντυπωσιακό σερβίρισμα.
- Σερβίρουμε με συνοδευτικό της επιλογής μας ή με ρύζι ατμού και σόγια, όπως οι Γιαπωνέζοι!