Το σταφύλι έχει την τιμητική του και τα γλυκά του κουταλιού κρατούν κοντά μας το Καλοκαίρι! Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε σπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι που θα έχουμε στο ντουλάπι μας εκείνες τις ώρες που η υπογλυκαιμία χτυπάει κόκκινο!

Το συγκεκριμένο γλυκό του κουταλιού ταιριάζει τέλεια με γιαούρτι με πρωινό, ενώ φυσικά μπορείς να το σερβίρεις παραδοσιακά σκέτο σ’ ένα πιατάκι και να το απολαύσεις με τον ελληνικό καφέ σου!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το σπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι:

  • 1 κιλό σταφύλια
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 βανίλια
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Πώς θα φτιάξεις το σπιτικό γλυκό του κουταλιού σταφύλι;

  1. Αφού πλύνουμε καλά τα σταφύλια, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  2. Όταν το μείγμα αρχίσει να παίρνει βράση, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα σταφύλια.
  3. Όσο ρίχνουμε τα σταφύλια, κουνάμε λίγο την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το γλυκό μας.
  4. Αφού βράσουμε για 10 λεπτά τα σταφύλια, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την επόμενη μέρα βράζουμε για μερικά λεπτά ακόμα το γλυκό ώστε να “δέσει”.
  6. Λίγο πριν αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, ρίχνουμε λίγο χυμό λεμονιού.
  7. Βάζουμε το γλυκό σ’ ένα βαζάκι και το αποθηκεύουμε στο ντουλάπι!

Δες ακόμα:

Φτιάξε λιαστές ντομάτες στο σπίτι

Photo: Jerry Wang/ Unsplash