Επιστρέφουμε στην αγαπημένη ιταλική κουζίνα για να φτιάξουμε μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για σάλτσα Bolognese με γαλοπούλα και λουκάνικο!
Όσοι αγαπούν τα ζυμαρικά, θα γνωρίζουν ότι η σάλτσα Bolognese είναι αυτή που ταιριάζει καλύτερη μ’ αυτά. Είναι ιδανική όταν συνοδεύεται από τριμμένο τυρί ή και φέτα και είναι αυτή που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!
Εμείς σου δείχνουμε τη δική μας εναλλακτική για τη σάλτσα Bolognese, αλλά εάν θέλεις να προσθέσεις περισσότερη γεύση σ΄αυτή, μπορείς να προσθέσεις λίγο κρεμμύδι, καρότα ή και σέλερι.
Τι θα χρειαστείς για τη σάλτσα Bolognese;
- 1 κιλό άπαχη γαλοπούλα
- λουκάνικο κοτόπουλου σε κομμάτια
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
- ¼ κουταλιές της σούπας πάπρικα
- 2 κονσέρβες θρυμματισμένες ντομάτες
- 6 φύλλα βασιλικού
- ¼ φλιτζάνι θρυμματισμένο μαϊντανό
- αλάτι και πιπέρι
Πώς θα φτιάξεις τη σάλτσα Bolognese;
Συνταγή:
- Τοποθετούμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα σε μεσαία με ψηλή θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και το λουκάνικο κοτόπουλου στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να μαγειρευτεί η γαλοπούλα και το λουκάνικο.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ενώ μαγειρεύουμε και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Μειώνουμε τη θερμότητα και προσθέτουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, τη ρίγανη και την πάπρικα. Μαγειρεύουμε τα υλικά, ανακατεύοντας τα συνεχώς, περίπου για 1 λεπτό. Προσέχουμε να μην κάψουμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα με τις θρυμματισμένες ντομάτες και το βασιλικό στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να συνδυαστούν τα υλικά. Αυξάνουμε τη θερμότητα και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.
- Μειώνουμε τη θερμότητα κι αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει λίγο ακόμα. Βράζουμε για 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, το λουκάνικο κοτόπουλου και το μαϊντανό στη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.
Διαβάστε ακόμη:
Ravioli Alfredo: Μια απολαυστική συνταγή με μια κρεμώδη σάλτσα!