Οι τομάτες (ειδικά όταν είναι φρέσκες απ΄το χωριό) μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους. Κι εμείς βρήκαμε την πιο νόστιμη συνταγή για ψητές τομάτες με ρίγανη, σκόρδο και λεμόνι. Ναι, θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή.

Συνταγή για ψητές τομάτες λοιπόν, η πιο γρήγορη συνταγή που θα τους αφήσει όλους ικανοποιημένους και θα γεμίσει το τραπέζι σου τα βράδια του Καλοκαιριού.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για ψητές τομάτες;

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 4 κουταλιές λάδι
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 4 κουταλιές ψιλοκομμένη ρίγανη
  • 4 μεγάλες τομάτες
  • Αλάτι και πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για ψητές τομάτες;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τη σχάρα σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μικρό μπολ συνδυάζουμε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, ρίγανη και 2 κουταλιές λάδι.
  2. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις αλείφουμε με λάδι. Τις βάζουμε στη σχάρα και μαγειρεύουμε για περίπου 4 λεπτά.
  4. Με μια μεταλλική σπάτουλα, γυρίζουμε τις τομάτες για να ψηθούν κι απ’ τις δύο μεριές για περίπου 2 με 3 λεπτά.
  5. Μεταφέρουμε τις τομάτες σε ένα πιάτο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Από πάνω σερβίρουμε με το μείγμα που φτιάξαμε.

Διαβάστε επίσης:

Ένα sandwich σκέτη απόλαυση με λιαστές ντομάτες και σάλτσα πέστο!

Photo: simplyrecipes.com