Εάν θα μπορούσαμε να διαλέξουμε εύκολες συνταγές που δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο και προσπάθεια, θα διαλέγαμε αυτές με κοτόπουλο, γιατί λίγο-πολύ όλοι ξέρουμε κάπως να το μαγειρεύουμε.

Αλλά η συνταγή για κοτόπουλο που θα σου δείξουμε σήμερα είναι το κάτι άλλο. Συνοδεύεται από μια απολαυστική σάλτσα με μανιτάρια και είναι ό,τι πρέπει εάν αυτό το Σάββατο εσύ και η παρέα σου αποφασίσετε να μείνετε σπίτι!

Τι θα χρειαστείς για το κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών;

  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 8 ψιλοκομμένα μανιτάρια cremini
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
  • αλάτι και πιπέρι
  • φρέσκο θυμάρι για το γαρνίρισμα

Πώς θα φτιάξεις το κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών;

Συνταγή:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς ψηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε το λάδι.
  3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και το μαγειρεύουμε κι από τις δύο πλευρές για περίπου 12 λεπτά.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μανιτάρια, το σκόρδο και το κρεμμύδι για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Σβήνουμε τη σάλτσα με λευκό κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μουστάρδα και τον ζωμό κοτόπουλου. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για λίγα λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται.
  6. Προσθέτουμε το γιαούρτι στη σάλτσα κι ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  7. Τοποθετούμε τα μπούτια κοτόπουλου σε ένα ταψί και ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω. Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο.

Διαβάστε ακόμη:

Λαχταριστά γεμιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με σάλτσα!

Photo: Spoon Fork Bacon