Η συνταγή για τσίζκεϊκ πάντα έχει δύο βασικά σκέλη: Το μείγμα απ’ το μαλακό τυρί και τη βάση από θρυμματισμένα μπισκότα. Πρόκειται για ένα απ’ τα γλυκά με τις περισσότερες παραλλαγές ανά τον κόσμο, αλλά εμείς πάντα έχουμε μια αδυναμία στην κλασική εκδοχή του!

Σχεδόν πάντα, πάνω απ’ το τσίζκεϊκ υπάρχει κάποια μαρμελάδα, φρούτα, σοκολάτα… ή οτιδήποτε άλλο σκαρφιστεί ο ανθρώπινος νους για topping!

Θεωρείται αμερικάνικο γλυκό, αλλά διάφορες εκδοχές του παρασκευάζονται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μάλιστα, υπάρχουν πολύ παλιές αναφορές του γλυκού απ’ την Αρχαία Ελλάδα!

Η μοντέρνα έκδοση του τσίζκέικ, όπως την γνωρίζουμε σήμερα, αναπτύχθηκε το 1872 από τον Ουίλιαμ Λώρενς στη Νέα Υόρκη, στη προσπάθειά του να παραγάγει ένα γαλλικό τυρί. Αντί για το συγκεκριμένο τυρί, δημιούργησε ένα τυρί κρέμα, το οποίο αργότερα πατεντάρισε ο Τζέιμς Κραφτ, και αποτελεί το κύριο συστατικό των τσίζκεϊκ ανά την υφήλιο.

Τα υλικά για τη συνταγή για τσίζκεϊκ:

  • 900 γρ τυρί κρέμα
  • 750 γρ φυτική κρεμα
  • 250 γρ ζωική κρέμα γάλακτος
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 250 γρ ζαχαρούχο γαλα
  • 200 γρ βούτυρο
  • 2 πακέτα μεγάλα μπισκότα digestive

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για τσίζκεϊκ;

  1. Για την βάση, θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μίξερ και τα ανακατεύουμε σ’ ένα μπολ μαζί με το βούτυρο.
  2. Για να φτιάξουμε την κρέμα, βάζουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο και αφράτο μείγμα.
  3. Απλώνουμε τη βάση μας σ’ ένα ταψί και βάζουμε από πάνω την κρέμα.
  4. Προσθέτουμε το topping της επιλογής μας, εμείς βάζουμε μαρμελάδα βατόμουρο, και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, αφήνοντάς το να σφίξει για 2-3 ώρες.

Δες και αυτή τη συνταγή:

Δροσερό cheesecake φράουλα σερβιρισμένο σε ποτήρι!

Photo: Mink Mingle/ Unsplash