Μαμαδίστικο- γιαγιαδίστικο φαγητό! Μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια! Δεν ξέρω για την δική σου οικογένεια, αλλά στη δική μου πάντα φτιάχναμε γιουβαρλάκια, τη μια φορά λεμονάτα και την άλλη κοκκινιστά. Κι αυτή η συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά μας ξυπνάει πολλές όμορφες αναμνήσεις!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για γιουβαρλάκια κοκκινιστά;

Για τα γιουβαρλάκια κοκκινιστά:

  • 500 γρ. κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 αυγό
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κ.γλ. κύμινο
  • 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • 3 πατάτες κομμένες σε κυβάκια

Για τη σάλτσα:

  • 500 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
  • Λίγη ζάχαρη
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για γιουβαρλάκια κόκκινα;

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή για γιουβαρλάκια κόκκινα ζυμώνοντας τον κιμά με το ρύζι, ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά όσο ζυμώνουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Στη συνέχεια, αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
  3. Μόλις τον βγάλουμε απ’ το ψυγείο, πλάθουμε τα γιουβαρλάκια.
  4. Στο τηγάνι βάζουμε λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά τα γιουβαρλάκια σε δυνατή φωτιά.
  5. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
  6. Βάζουμε μέσα τα γιουβαρλάκια και προσθέτουμε ζεστό νερό. Η σάλτσα θα πρέπει να σκεπάζει τα κεφτεδάκια.
  7. Προσθέτουμε και τις πατατούλες και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μισό.
  8. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο το φαγητό και να έχει δέσει η σάλτσα.

Η συνταγή για αυθεντικούς λαχανοντολμάδες της γιαγιάς!

Δες ακόμα και την απολαυστική συνταγή της μαμάς της Πόπης για γιουβαρλάκια με αυγολέμονο!

Η μαμά της Πόπης μας έδωσε τη μυστική συνταγή για τα υπέροχα γιουβαρλάκια της!

Photo: Flickr