Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με νόστιμη σάλτσα!

LIKE US ON FACEBOOK

Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο με νόστιμη σάλτσα, που μπορείς να φτιάξεις σε λιγότερο από μισή ώρα. Ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Ήσουν διακοπές, είχες φύγει για τριήμερο ή μόλις γύρισες από κάποια κοντινή παραλία και θέλεις να μαγειρέψεις ένα εύκολο, αλλά νόστιμο γεύμα. Αυτή η συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο είναι αυτή που ψάχνεις!

Τι θα χρειαστείς για το φιλέτο κοτόπουλο;

  • 1/3 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο λεμόνι, κομμένο στη μέση
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη, στραγγισμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πώς θα φτιάξεις το φιλέτο κοτόπουλο;

Συνταγή:

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να συνδυαστούν. Στη συνέχεια, βυθίζουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι.
  2. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι και όταν ζεσταθούν, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
  3. Μαγειρεύουμε το κοτόπουλο για περίπου 3 λεπτά κι απ’ τις δύο πλευρές και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα.
  4. Κόβουμε το μισό λεμόνι σε λεπτές φέτες και αφαιρούμε τους σπόρους. Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε μέχρι να αρωματιστούν, για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
  5. Προσθέτουμε το ζωμό και το σιγοβράζουμε για περίπου 3 λεπτά.
  6. Μειώνουμε τη θερμότητα και προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, τη κάπαρη και τον χυμό λεμονιού από το υπόλοιπο μισό λεμόνι.
  7. Τοποθετούμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και το αφήνουμε για ακόμη 3 με 4 λεπτά.
  8. Γαρνίρουμε προαιρετικά το πιάτο με φρέσκο μαϊντανό. Καλή όρεξη!
Photo: Unsplash/Karl Janisse

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved