Η φάβα μας θυμίζει το Καλοκαίρι και την έχουμε συνδυάσει ως συνοδευτικό του χταποδιού. Όμως, η φάβα ταιριάζει τέλεια και με κρεατικά, και ειδικά με το λουκάνικο! Η συνταγή για φάβα με λουκάνικο θα σε εκπλήξει μ’ έναν υπέροχο τρόπο και θα τη μαγειρεύεις ξανά και ξανά!

Τα υλικά για τη συνταγή για φάβα:

  •  250 γρ. φάβα (πλυμένη)
  • 5 φλιτζάνια νερό
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το λουκάνικο:

  • 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Μαϊντανό
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε βάζοντας την φάβα, το κρεμμύδι και το νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν.
  2. Αφαιρούμε προσεκτικά τον αφρό που θα εμφανιστεί και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα ενώ χαμηλώνουμε και τη φωτιά.
  3. Βράζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να χυλώσει η φάβα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
  5. Βάζουμε στο μπλέντερ τη φάβα μέχρι να γίνει πουρές.
  6. Για το λουκάνικο, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο με το κρεμμύδι.
  7. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε ρίγανη και μαϊντανό.
  8. Σερβίρουμε τη φάβα κι από πάνω τα λουκάνικα.

Δες ακόμα:

Νόστιμη φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα πράσα και ρόκα

Photo: thespruceeats.com