Η φάβα μας θυμίζει το Καλοκαίρι και την έχουμε συνδυάσει ως συνοδευτικό του χταποδιού. Όμως, η φάβα ταιριάζει τέλεια και με κρεατικά, και ειδικά με το λουκάνικο! Η συνταγή για φάβα με λουκάνικο θα σε εκπλήξει μ’ έναν υπέροχο τρόπο και θα τη μαγειρεύεις ξανά και ξανά!
Τα υλικά για τη συνταγή για φάβα:
- 250 γρ. φάβα (πλυμένη)
- 5 φλιτζάνια νερό
- 1 κρεμμύδι
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για το λουκάνικο:
- 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
- 1 κρεμμύδι
- 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Μαϊντανό
- Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
- Ξεκινάμε βάζοντας την φάβα, το κρεμμύδι και το νερό σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Αφαιρούμε προσεκτικά τον αφρό που θα εμφανιστεί και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα ενώ χαμηλώνουμε και τη φωτιά.
- Βράζουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να χυλώσει η φάβα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τη φάβα μέχρι να γίνει πουρές.
- Για το λουκάνικο, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο λουκάνικο με το κρεμμύδι.
- Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και προσθέτουμε ρίγανη και μαϊντανό.
- Σερβίρουμε τη φάβα κι από πάνω τα λουκάνικα.