Συνταγή για αυθεντικά beignets… απευθείας απ’τη Γαλλία!

LIKE US ON FACEBOOK

Τι είναι τα beignets; Είναι μικρά donuts που μας έρχονται από τη Γαλλία είναι είναι πεντανόστιμα! Αυτή τη συνταγή για beignets θα τη λατρέψεις!

Η συνταγή για beignets είναι απλή και αυτά τα μικρά donuts που θυμίζουν και λίγο τσουρέκι… είναι αφράτα και πολύ νόστιμα. Η διαδικασία είναι απλή και αυτό το γλυκάκι θα μπορούσε να είναι και το πρωινό σου μαζί με τον καφέ.

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για beignets;

  • 180ml χλιαρό νερό
  • 3 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα (120ml)
  • 3 κουταλιές βούτυρο, λιωμένο
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, συν 2 κουταλιές της σούπας
  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 8 φλιτζάνια λάδι canola για τηγάνισμα
  • Ζάχαρη άχνη για το topping

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή για beignets;

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό και από πάνω τη μαγιά. Αφήνουμε να καθίσει για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να συνδυαστούν.
  3. Σε ένα δεύτερο μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά από το πρώτο μπολ στο δεύτερο και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
  4. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια καθαρή επιφάνεια και χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να ζυμώσουμε, ρίχνοντας τακτικά λίγο αλεύρι από πάνω. Θέλουμε να σχηματίσουμε μια μεγάλη μπάλα.
  5. Στη συνέχεια σε ένα καθαρό μπολ ρίχνουμε λίγο λάδι canola. Μεταφέρουμε τη ζύμη μας στο μπολ και τυλίγουμε με ένα πλαστικό. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα ζεστό χώρο, για περίπου 1 ώρα.
  6. Αφαιρούμε τη ζύμη από το μπολ και την βάζουμε σε μια καθαρή, αλευρωμένη επιφάνεια. Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο ακόμη αλεύρι από πάνω και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας για να γίνει πιο λεπτή.
  7. Κόβουμε τη ζύμη με ένα μαχαίρι κάθετα, σε κομμάτια για να σχηματιστούν λωρίδες. Και στη συνέχεια την κόβουμε οριζόντια κι έχουμε έτοιμα τα κομμάτια μας.
  8. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι. Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να φουσκώσουν για λίγα λεπτά.
  9. Στη συνέχεια αφαιρούμε, ρίχνουμε ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε ζεστά!

Εναλλακτικά:

Απολαυστικά ντόνατς καραμελωμένα με maple syrup! Δεν θα μπορείς ν’ αντισταθείς!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved