Αμφιβάλλω ότι υπάρχει παγκοσμίως κάποιος που να μην τρώει το σουφλέ! Ειδικά όταν βγαίνει αχνιστό από το φούρνο είναι εντελώς ακαταμάχητο. Φταίει το τυρί το τριμμένο που λιώνει, τα μακαρόνια, η κρέμα γάλακτος ή το μπέικον; Το πιθανότερο όλα μαζί! Ήρθε η ώρα λοιπόν να φτιάξεις κι εσύ τη συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με μπέικον.

Τι θα χρειαστείς για το σουφλέ ζυμαρικών με μπέικον

  • 1 πακέτο ζυμαρικών βίδες ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάς.
  • 400 gr. φέτα
  • 250 gr. κεφαλοτύρι
  • 8 φέτες μπέικον
  • 700 gr. γκούντα τριμμένο
  • 300 gr. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • λίγο βούτυρο

Πώς θα φτιάξεις το σουφλέ ζυμαρικών με μπέικον

  1. Βράζουμε σε μία κατσαρόλα νερό με αρκετό αλάτι και ρίχνουμε τα μακαρόνια να βράσουν. Στο λιγότερο χρόνο που γράφει πάνω η συσκευασία τους.
  2. Διαλύουμε τη φέτα με τα χέρια μας και ψιλοκόβουμε το μπέικον
  3. Σε ένα πυρέξ – ταψί βάζουμε τα ζυμαρικά, τα τριμμένα υλικά μας και την κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα
  4. Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε τα ζυμαρικά, τα τριμμένα υλικά μας, το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, για να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα
  5. Πασπαλίζουμε με το γκούντα από πάνω για να κάνει κρούστα
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ψήνουμε το σουφλέ μας για περίπου 30 λεπτά.
  7. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει για να το σερβίρουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Σου έχει περισσέψει σπανάκι; Πρέπει να δοκιμάσεις αυτό το σουφλέ

Photo: taste.com