Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα φαγητό το οποίο αγαπάμε όλοι. Είναι το αγαπημένο μας φαγητό από τη μαμά μας και θυμόμαστε με νοσταλγία τις φορές που γυρνούσαμε από το σχολείο και ευχόμασταν η απάντηση στο “μαμά, τι φαγητό έχουμε;” να ήταν “Μακαρόνια με κιμά”. Αν δεν έχεις δοκιμάσει να βάλεις λίγα παραπάνω μυρωδικά στον κιμά ήρθε η ώρα να το κάνεις και θα καταλάβεις και γιατί!

Τι θα χρειαστείς για τα μακαρόνια με κιμά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 200 ml νερό
  • 1 κύβο κότας
  • 1 στικ κανέλα
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα

Πώς θα φτιάξεις μακαρόνια με κιμά

  1. Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά με δύο κουταλιές ελαιόλαδο να κάψει.
  2. Θρυμματίζουμε με το χέρι μας τον κιμά, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και τον τσιγαρίζουμε.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το θυμάρι και τα γυρνάμε όλα μαζί για 5′ περίπου.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό, τη ντομάτα κονκασέ, τον κύβο, τα 3 φύλλα δάφνης, τους τρεις κόκκους μπαχάρι και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.
  6. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και αρκετό αλάτι και αφήνουμε να βράσει.
  7. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα αφήνουμε να βράσουν όσα λεπτά λέει η συσκευασία.
  8. Σουρώνουμε και ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο να κάψει στην κατσαρόλα.
  9. Ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα γυρνάμε και έτοιμα!
  10. Σερβίρουμε και ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα από πάνω.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Διάβασε ακόμα:

Το ξεχωριστό κοκκινιστό με μακαρόνια και τυριά που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει!

Photo:taste.com.au