Αν ψάχνεις κάτι υγιεινό, εύκολο και καλοκαιρινό για να φτιάξεις σήμερα, βρέθηκες στο σωστό μέρος. Ωραία τα κοκκινιστά φασολάκια με το μοσχαράκι, αλλά τώρα θέλεις κάτι πιο ανάλαφρο. Αυτή η συνταγή για φασολάκια με μανιτάρια είναι το κάτι διαφορετικό που αναζητούσες.

Εύκολη συνταγή, απλά, καθημερινά υλικά, δροσερή γεύση και ένας συνδυασμός δύο πολύ θρεπτικών υλικών. Τα φασολάκια αποτελούν έναν διατροφικό θησαυρό, με πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό, ενώ τα μανιτάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά.

Τα υλικά για τη συνταγή για φασολάκια:

  • 750 γρ. φρέσκα φασολάκια, καθαρισμένα και πλυμένα καλά
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα και καθαρισμένα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για φασολάκια;

  1. Ξεκινάμε βάζοντας τα φασολάκια σε βραστό αλατισμένο νερό, όπου τα αφήνουμε 10 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε νερό με πάγο για 5 δευτερόλεπτα.
  3. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια, προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι, και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα φασολάκια, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι.
  5. Σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά, ενώ αν χρειαστεί ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

Δες και μια ακόμα συνταγή:

Πράσινα φασολάκια με τοματίνια

Photo: dontsweattherecipe.com