Σταμάτα να μαγειρεύεις βαρετό σολομό!

LIKE US ON FACEBOOK

Ο σολομός είναι ένα τέλειο ψάρι για να εντάξουμε στην διατροφή μας, καθώς είναι πλούσιος σε Ω3 λιπαρά οξέα. Μπορεί να έχεις δει διάφορες συνταγές στο Διαδίκτυο, αλλά τελικά πάντα καταλήγεις να τον μαγειρεύεις λίγο… βαρετά! Όχι πια, αφού η συνταγή για πικάντικο σολομό που θα δεις παρακάτω μόνο βαρετή δεν είναι!

Τα υλικά για τον πικάντικο σολομό:

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 τζίντζερ
  • 1 φλ γιαούρτι
  • ¼ κούπα χυμό λεμονιού
  • 1 κσ τριμμένο κόλιανδρο
  • 1 κγ ξύδι
  • ½ κγ πάπρικα
  • ½ κγ garam masala
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 2 κσ νερό
  • 2 φιλέτα σολομού
  • ¼ φλ κρέμα γάλακτος
  • 1 κσ πιπεριά
  • 1 κσ χυμό λάιμ
  • ¼ φλ κόλιαντρο
  • 2 κσ μαϊντανό
  • Αλάτι, ζάχαρη, και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κούπα ρεβίθια
  • 1 κσ κάρυ σε σκόνη

Πώς θα φτιάξεις τον πικάντικο σολομό;

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ½ του κρεμμυδιού, το σκόρδο, το τζίντζερ, το γιαούρτι, τις 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, ½ κουταλιά της σούπας κόλιανδρο, το ξύδι, την πάπρικα, το garam masala, και το νερό.
  2. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σολομό ώστε να δημιουργηθεί μία παχιά στρώση του μείγματος πάνω στο κάθε φιλέτο.
  3. Καλύπτουμε τα φιλέτα με ζελατίνα και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Ενώ ο σολομός μαρινάρεται φτιάχνουμε το raita. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τις πιπεριές, το χυμό λάιμ, το κόλιανδρο, τη 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό και το αλάτι, τη ζάχαρη, και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Προσθέτουμε επιπλέον χυμό λάιμ κατά βούληση. Το βάζουμε στο ψυγείο.
  6. Για το κέικ από ρεβύθι, βάζουμε στο μπλέντερ, και πολτοποιούμε τα βρασμένα ρεβίθια, και στη πορεια προσθέτουμε το  ½ τουκρεμμυδιού, τη 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, και τις 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού, το κάρι, τη  ½ κουταλιά της σούπας τριμμένο κόλιανδρο και αλάτι.
  7. Πλάθουμε το μείγμα και φτιάχνουμε δύο μπιφτέκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξουν.
  8. Προθερμαίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε αρκετό λάδι. Όταν το λάδι είναι ζεστό, βάζουμε να ψηθούν τα κέικ ρεβυθιού και τα αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
  9. Αλλάζουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε –αφού κάψει το λάδι- τα φιλέτα σολομού και τα αφήνουμε 3 έως 5 λεπτά ανά πλευρά.
  10. Για να σερβίρουμε τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω από κάθε κομμάτι κέικ ρεβυθιού και σ ένα μπολάκι σερβίρουμε και το raita.

Δες ακόμα:

Σολομός στο τηγάνι με μια υπέροχη σως!

Photo: Guy Gourmet cookbook




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved