Είναι η εποχή του παγωτού και όσο πιο αγνά τα υλικά, τόσο πιο νόστιμο το παγωτό! Γι’ αυτό εμείς σήμερα σου δείχνουμε μια τέλεια συνταγή για παγωτό βανίλια που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!

Πριν ξεκινήσεις, να σου πούμε ότι γι’ αυτή τη συνταγή χρειάζεσαι παγωτομηχανή, γι’ αυτό αν δεν έχεις μπες εδώ να δεις μια εναλλακτική συνταγή για παγωτό βανίλια που δεν χρειάζεται μηχανή!

Για την παρακάτω συνταγή θέλουμε απλά υλικά και αρκετό απ’ τον χρόνο σου (αν και η περισσότερη ώρα είναι ώρα αναμονής για να παγώσει), οπότε μην χάνεις ούτε λεπτό και ξεκίνα!

Τα υλικά για τη συνταγή για παγωτό βανίλια:

  • 285 ml κρέμα γάλακτος με 48% λιπαρά
  • 300 ml πλήρες γάλας
  • 115 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 3 κρόκους αυγών

Πώς θα φτιάξεις το παγωτό βανίλια;

  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, τη μισή ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι σχεδόν να βράσει.
  2. Αφαιρούμε απ’ τη φωτιά κι αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
  3. Βάζουμε σ’ ένα μπολ τους κρόκους των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί μ’ ένα μίξερ χειρός, για περίπου 2 λεπτά.
  4. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος στο μείγμα με τα αυγά.
  5. Επαναφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  6. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και σουρώνουμε το μείγμα με μια σίτα.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.
  8. Στη συνέχεια, περνάμε το μείγμα απ’ την παγωτομηχανή και μετά μπορούμε να το σερβίρουμε ή να το βάλουμε στην κατάψυξη για να παγώσει περισσότερο.