Σπιτικά κι εύκολα αλμυρά κρακεράκια με τυρί!

LIKE US ON FACEBOOK

Συνταγή για σπιτικά κι εύκολα αλμυρά κρακεράκια με τυρί, για όσους σήμερα έχουν αποφασίσει να βάλουν μια ταινία και να κάτσουν στο σπίτι να την απολαύσουν με καλή παρέα!

Η συνταγή είναι εύκολη και τα αλμυρά κρακεράκια που θα σου μάθουμε να φτιάχνεις είναι τόσο νόστιμα που δεν θα ξανά χρειαστεί ν’ αγοράσεις άλλα από την αγορά. Τα φτιάχνουμε σήμερα και μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι και 1 εβδομάδα.

Τι θα χρειαστείς για τα αλμυρά κρακεράκια;

  • 1 1/2 φλιτζάνια (180 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 φλιτζάνια (225 γρ.) τριμμένο τυρί cheddar
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς θα φτιάξεις τα αλμυρά κρακεράκια;

Συνταγή:

  1. Ανακατεύουμε μαζί σε ένα μπλέντερ το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και το βούτυρο στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
  2. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα και την τυλίγουμε με ένα πλαστικό περιτύλιγμα. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C και τοποθετούμε λαδόκολλα πάνω από δύο ταψιά.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε το επιθυμητό σχήμα που θέλουμε να έχουν τα κρακεράκια είτε με ένα μαχαίρι είναι με έναν κόφτη πίτσας.
  5. Μεταφέρουμε προσεκτικά τα κρακεράκια στο ταψί χρησιμοποιώντας μια λεπτή σπάτουλα. Με ένα chopstick μπορείς να κάνεις μικρές τρυπούλες στο κέντρο από τα κρακεράκια.
  6. Ψήνουμε για 12 με 14 λεπτά ή μέχρι ν’ αρχίσουν να κοκκινίζουν. Αφήνουμε τα κρακεράκια να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα σερβίρουμε και τα απολαμβάνουμε με κάποιο dip που αγαπάμε!

Διαβάστε ακόμη:

Ζεστά, αφράτα ψωμάκια με τυρί έτοιμα σε λιγότερο από 10 λεπτά!

Photo: loveandoliveoil.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved