Σπανακόρυζο κοκκινιστό: Αν δεν το έχεις δοκιμάσει, θα το λατρέψεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε το σπανακόρυζο λεμονάτο, όπως μας το έφτιαχνε η γιαγιά μας, αλλά το ήξερες ότι το σπανακόρυζο κοκκινιστό είναι μια τελείως διαφορετική γευστική εμπειρία και πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις;

Η συνταγή είναι πολύ απλή κι απογειώνεται με την προσθήκη της ντομάτας, η οποία φέρνει ένα τελείως διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα σ’ αυτό το παραδοσιακό πιάτο που αγαπάμε.

Τι θα χρειαστείς για το σπανακόρυζο κοκκινιστό;

  • 3/4 κούπας ρύζι καρολίνα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα τοματοχυμό ή 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε μια κούπα με νερό
  • 1 κιλό σπανάκι
  • Αλατοπίπερο
  • Άνηθος

Πώς θα φτιάξεις το σπανακόρυζο κοκκινιστό;

  1. Αρχικά ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον τοματοχυμό, το αλατοπίπερο κατά βούληση, το σπανάκι και τον άνηθο.
  3. Προσθέτουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Καλύπτουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 25-30 λεπτά.
  5. Το σπανακόρυζό μας είναι έτοιμο όταν έχει βράσει το ρύζι.
  6. Ελέγχουμε ότι είναι έτοιμο το ρύζι και σερβίρουμε με μια φέτα ψωμί και τυράκι!

*Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Διάβασε ακόμα τι πρέπει να τρως όσο μένεις σπίτι για να μην πάρεις κιλά:

Αυτή είναι η διατροφή της καραντίνας και όσα θα πρέπει ν’ αποφύγεις!

Photo: furtherfood.com




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved