Σπανάκι με αυγά στο τηγάνι με λίγες θερμίδες!

LIKE US ON FACEBOOK

Σήμερα φτιάχνουμε σπανάκι με αυγά στο τηγάνι, μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή.Μπορείς να την απολαύσεις για το μεσημεριανό ή και το βραδινό σου. 

Σπανάκι με αυγά στο τηγάνι, παρμεζάνα, πιπέρι και σκόρδο μας κάνει το πιο νόστιμο και θρεπτικό πιάτο με λίγες θερμίδες γιατί είμαστε και της… υγιεινής διατροφής!

Τι θα χρειαστούμε για το σπανάκι με αυγά;

  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1/2 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 570 γρ σπανάκι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι

Πώς θα φτιάξουμε το σπανάκι με αυγά;

Συνταγή

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  2. Μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και μαγειρεύουμε για δύο λεπτά.
  4. Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά για να «δέσει» με το αλεύρι.
  5. Μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το αλεύρι και να πάρει λίγο χρώμα.
  6. Ρίχνουμε μέσα το ζωμό λαχανικών και την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε για 2 με 3 λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  8. Ανακατεύουμε το τυρί παρμεζάνα και το υπόλοιπο αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς, περίπου δύο λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη θερμότητα.
  9. Ανακατεύουμε στο τηγάνι το σπανάκι με το χυμό λεμονιού και μετά από δύο λεπτά αφαιρούμε απ’ το τηγάνι.
  10. Ρίχνουμε προσεκτικά τα τέσσερα αυγά, σε απόσταση μεταξύ τους στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά, μέχρι να γίνουν τα αυγά.
  11. Ρίχνουμε λίγο extra πιπέρι και παρμεζάνα από πάνω αν επιθυμούμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  12. Σερβίρουμε με ψωμάκι.
Photo: unsplash/Cathal Mac an Bheatha

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved