Έχουμε συνδυασμένο στο μυαλό μας το burger με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, όμως, εάν γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί στην κουζίνα, θα ευχαριστιόμαστε πιο υγιεινό φαγητό με μεγαλύτερη ποικιλία. Τα μπιφτέκια σολομού για το burger σου ή ακόμα και για να τα φας έτσι με κάποιο συνοδευτικό είναι μια σούπερ υγιεινή κι απολαυστική συνταγή.

Τα υλικά για τα μπιφτέκια σολομού:

  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς κόκαλα, περίπου 550g κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κουταλιές της σούπας ταϊλανδέζικο κόκκινο κάρι
  • Λίγο τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
  • Λίγο κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
  • Λεμόνι

Πώς θα φτιάξεις τα μπιφτέκια σολομού:

  1. Βάζουμε στο multi τον σολομό, με το κάρι, το τζίντζερ, τη σόγια και τον κόλιανδρο.
  2. Χτυπάμε καλά μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά μας.
  3. Αφαιρούμε το μείγμα απ’ το multi και σχηματίζουμε τέσσερα ομοιόμορφα μπιφτέκια.
  4. Ζεσταίνουμε λάδι σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια ψήνουμε τα μπιφτέκια, για 4-5 λεπτά απ’ την κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα μέχρι να είναι σχετικά τραγανά απ’ έξω.
  5. Στύβουμε λεμόνι από πάνω απ’ τα μπιφτέκια.
  6. Φτιάχνουμε τα burgers μας με τα υλικά της επιλογής μας! Μπορούμε να βάλουμε μαρούλι, ντομάτα και μαγιονέζα.

Μπορούμε εναλλακτικά να απολαύσουμε και σκέτα τα μπιφτέκια μας, συνοδεύοντάς με σαλάτα, κινόα ή ακόμα και ρύζι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Δες ακόμα:

Μπιφτέκια από παντζάρι: Η τέλεια εναλλακτική για να μην φας κρέας