Μαγειρεύουμε σολομό στον φούρνο… αλλιώς! Μια συνταγή για το αγαπημένο μας ψάρι που είναι έτοιμη σε μόλις 30 λεπτά!

Ο σολομός είναι απ’ τα τρόφιμα που θα βρεις σε όλες τις λίστες που προτείνουν οι διατροφολόγοι, καθώς τα οφέλη που προσφέρει για την υγεία είναι και πολλά και καλά.

Αυτήν τη φορά, όμως, επιλέξαμε να φτιάξουμε τον σολομό με έναν εναλλακτικό τρόπο και συγκεκριμένα μαριναρισμένο με καστανή ζάχαρη και χυμό από λάιμ!

Τι θα χρειαστείς για τον σολομό στον φούρνο;

  • 3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λάιμ
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα λάιμ
  • 1 1/2 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο για τη γαρνιτούρα
  • ψιλοκομμένες φέτες λάιμ για το σερβίρισμα

Πώς θα φτιάξεις τον σολομό στον φούρνο;

Συνταγή:

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε μαζί την καστανή ζάχαρη, τον χυμό και το ξύσμα λάιμ, το βούτυρο και το πιπέρι καγιέν.
  2. Τοποθετούμε τα φιλέτα σολομού σε ένα πιάτο. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε πάνω απ’ τα φιλέτα το μείγμα με τη ζάχαρη. Αφήνουμε τον σολομό να μαριναριστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
  4. Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και στη συνέχεια τοποθετούμε σε αυτό τα φιλέτα σολομού, αφήνοντας λίγο κενό ανάμεσά τους. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Ψήνουμε τον σολομό στον φούρνο για περίπου 12 με 15 λεπτά και όταν είναι έτοιμος τοποθετούμε σε αυτόν τις φέτες λάιμ και τον φρέσκο κόλιανδρο και τον σερβίρουμε ζεστό!
Photo: cookingclassy.com