Σολομός και πέστο κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό!

LIKE US ON FACEBOOK

Σήμερα φτιάχνουμε σολομό με απλά υλικά που έχεις ήδη στην κουζίνα σου. Μια συνταγή για όλα τα γούστα, καθόλου μπελαλίδικη και πολύ γευστική. Σολομός και πέστο μας κάνουν τον καλύτερο συνδυασμό!

Για αυτή τη συνταγή θα χρειαστείς λιγότερο από 30 λεπτά και θα την κάνεις σε χρόνο dt. Σολομός και πέστο θα σου δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείς;

  • 170 γραμμάρια σολομό
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
  • Λάδι, για γεύση
  • Πιπέρι, για γεύση
  • 10 ντοματίνια, κομμένες στη μέση
  • 2 κουταλιές σάλτσα πέστο

Πώς θα το φτιάξεις;

Συνταγή

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε ένα ταψί βάζουμε τα κολοκυθάκια κομμένα και τα ψεκάζουμε με λάδι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  3. Τοποθετούμε το σολομό στο κολοκυθάκι και απλώνουμε την σάλτσα πέστο στην κορυφή του σολομού.
  4. Από πάνω βάζουμε τα ντοματίνια.
  5. Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
  6. Και απολαμβάνουμε.

Η διατροφή αξία της συνταγής:

  • Θερμίδες: 865
  • Λίπη: 68 γραμμάρια
  • Υδατάνθρακες: 21 γραμμάρια
  • Ίνες: 7 γραμμάρια
  • Ζάχαρη: 12 γραμμάρια
  • Πρωτεΐνες: 44 γραμμάρια

Ο σολομός έχει πολλά θρεπτικά οφέλη για την υγεία μας και τον οργανισμός μας εν γένει, βοηθά στην απώλεια βάρος ενώ κάνει καλό και στο δέρμα μας. Γι΄αυτό είναι απαραίτητος στη διατροφή.

Δες και αυτή τη συνταγή:

Σολομός αλά ελληνικά! Με φέτα, ντομάτα και ρίγανη

Photo: unsplash/Caroline Attwood

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved