Σολομός αλά ελληνικά! Με φέτα, ντομάτα και ρίγανη

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι Καλοκαίρι και ψάχνεις ανάλαφρες συνταγές, με μεγάλη διατροφική αξία και δροσερή γεύση. Μια απ’ αυτές τις συνταγές είναι εκείνη για σολομό με φέτα, ντομάτα και ρίγανη.

Ο σολομός έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα, το ανοσοποιητικό, την καρδιά και τον εγκέφαλο, ενώ είναι μια απ’ τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.

Γι’ αυτό και πρέπει να τον εντάξεις στη διατροφή σου τώρα, ξεκινώντας απ’ αυτή τη συνταγή.

Τι θα χρειαστείς για τον σολομό με φέτα, ντομάτα και ρίγανη;

Τα συνοδευτικά:

  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γλ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κούπα φέτα σε κυβάκια
  • 1 κούπα ντομάτα σε κύβους ή ντοματίνια
  • 1/4 κούπας ελιές
  • 1/4 κούπας κόκκινο κρεμμύδι, σε μικρά κομματάκια
  • 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο άνηθο

Για τον σολομό:

  • 1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • 4 φιλέτα σολομού
  • Αλατοπίπερο

Πώς θα φτιάξεις τον σολομό με φέτα, ντομάτα και ρίγανη;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τα συνοδευτικά και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Βάζουμε σ’ ένα ταψί τον σολομό μαζί με το λεμόνι και το κρεμμύδι, αφού τον έχουμε αλατοπιπερώσει.
  4. Περιχύνουμε με τα συνοδευτικά υλικά που βάλαμε στο ψυγείο.
  5. Ψήνουμε για 15- 20 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο σολομός, αλλά να παραμείνει ζουμερός.
  6. Απολαμβάνουμε!
Photo Credits: delish.com

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved