Sirtfood ομελέτα με καπνιστό σολομό!

LIKE US ON FACEBOOK

Η διατροφή sirtfood έγινε της μόδας απ’ όταν έγινε γνωστό πως με αυτή τη διατροφή αλλά και με γυμναστική, η Adele κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά. Η δίαιτα αυτή περιλαμβάνει κυρίως φυτικές τροφές, που κόβουν την όρεξη και ενεργοποιούν το αδύνατο γονίδιο του οργανισμού. Βασίζεται στην υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες sirtuin, που είναι μία ομάδα πρωτεϊνών που βρίσκεται στο σώμα και ρυθμίζει διάφορες λειτουργίες, μεταξύ των οποίων και το μεταβολισμό. Εμείς έχουμε να πούμε πως ανεξάρτητα απ’ το εάν θα ακολουθήσει κανείς αυτή τη διατροφή ή όχι, περιλαμβάνει πολλές ενδιαφέρουσες συνταγές! Sirtfood ομελέτα με καπνιστό σολομό είναι μια απ’ τις συνταγές που ξεχωρίζουν, είναι ιδανική για brunch αλλά και για πρωινό!

Τα υλικά για την sirtfood ομελέτα με καπνιστό σολομό:

  • 2 Μεσαία αυγά
  • 100 g. Καπνιστός σολομός, κομμένος σε φέτες
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάππαρη
  • 10 g. ψιλοκομμένη ρόκα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξεις την ομελέτα;

  1. Σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και χτυπάμε καλά.
  2. Προσθέτουμε τον σολομό, την κάπαρη, την ρόκα και τον μαϊντανό.
  3. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί αλλά να μην καπνίσει.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα αυγών και, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή κάνοντας κυκλικές κινήσεις, απλώνουμε το μείγμα σ’ όλο το τηγάνι.
  5. Μειώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί.
  6. Την αφαιρούμε προσεκτικά με τη σπάτουλα, την διπλώνουμε στη μέση και τη σερβίρουμε!

Δες ακόμα:

Συνταγή για Tamagoyaki ή αλλιώς η ιαπωνική ομελέτα!

Photo: Pexels




Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved