Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε μαζί τα φέτα, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό βάζο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο από πάνω.

Η αλοιφή μας είναι έτοιμη αφού την αφήσουμε μια ημέρα στο ψυγείο.

Για να την διατηρήσουμε καιρό, διαλέγουμε ένα σκεύος με καπάκι.

Η αλοιφή συνδυάζεται τέλεια με μπαγκέτα στο πρωινό ή απογευματινό αλλά και αποτελεί και μια ιδανική επιλογή για σάντουιτς.