Υλικά:
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
- 3 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ πολτοποιούμε μαζί τα φέτα, τη ρίγανη, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό βάζο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο από πάνω.
Η αλοιφή μας είναι έτοιμη αφού την αφήσουμε μια ημέρα στο ψυγείο.
Για να την διατηρήσουμε καιρό, διαλέγουμε ένα σκεύος με καπάκι.
Η αλοιφή συνδυάζεται τέλεια με μπαγκέτα στο πρωινό ή απογευματινό αλλά και αποτελεί και μια ιδανική επιλογή για σάντουιτς.