Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. λάδι
  • 3 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
  • Λίγο δενδρολίβανο ή θυμάρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τις πατάτες για μερικά λεπτά, μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με το πηρούνι. Σουρώνουμε και τις πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε και το δενδρολίβανο. Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και την κουνάμε με δύναμη, για να σπάσουν ελαφρώς…

Απλώνουμε το λιωμένο βούτυρο και το υπόλοιπο λάδι σε ένα ταψί, στρώνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180οC φούρνο, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να γίνουν τραγανές