Υλικά

Για τη σος

  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 κουταλιά αλάτι
  • Λίγο κάρδαμο

Για τη σαλάτα

  • 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
  • 1/2 – 1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες
  • 1-2 νεκταρίνια σε φέτες ή ροδάκινα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια, ελαφριά ψημένα
  • Σουμάκι και θυμάρι με άρωμα λεμόνι για γαρνίρισμα
  • Αλάτι, για γεύση

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για τη σος και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Συνδυάζουμε το μαγειρεμένο ρύζι με φέτες φρούτων και ρίχνουμε από πάνω τη σος.
  3. Προσθέτουμε αλάτι ή λίγο ακόμα κάρδαμο αν είναι απαραίτητο.
  4. Βάζουμε φιστίκια, σουμάκι και θυμάρι με άρωμα λεμονιού.
Photo: thefeedfeed