Υλικά
Για τη σος
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1/4 κουταλιά αλάτι
- Λίγο κάρδαμο
Για τη σαλάτα
- 1 φλιτζάνι άγριο ρύζι
- 1/2 – 1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες
- 1-2 νεκταρίνια σε φέτες ή ροδάκινα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια, ελαφριά ψημένα
- Σουμάκι και θυμάρι με άρωμα λεμόνι για γαρνίρισμα
- Αλάτι, για γεύση
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για τη σος και αφήνουμε στην άκρη.
- Συνδυάζουμε το μαγειρεμένο ρύζι με φέτες φρούτων και ρίχνουμε από πάνω τη σος.
- Προσθέτουμε αλάτι ή λίγο ακόμα κάρδαμο αν είναι απαραίτητο.
- Βάζουμε φιστίκια, σουμάκι και θυμάρι με άρωμα λεμονιού.