Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόρδο
  • 200 γραμμάρια κιμά κοτόπουλο
  • 400 γραμμάρια μακαρόνια
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 κουταλιά σούπας φυτικό λάδι
  • 1 μικρό κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι σάλτσα
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 6 ντοματίνια κομένα στη μέση
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο αμύγδαλο.

Εκτέλεση

  1. Ψήνουμε το κοτόπουλο στο φούρνο και στη συνέχεια το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  2. Τηγανίζουμε τον κιμά με ελάχιστο λάδι.
  3. Βράζουμε τα μακαρόνια ανάλογα με το πόσο μαλακά τα θέλουμε.
  4. Ψιλοκόβουμε το μπέικον.
  5. Βράζουμε το κολοκυθάκι.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο τα ντοματίνια.
  7. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σάλτσα της επιλογής μας με το γάλα και τα ενοποιούμε.
  8. Στη συνέχεια βάζουμε σ’ ένα ταψί όλα μας τα υλικά και τα αφήνουμε στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά στο φούρνο.

Το πιάτο μας είναι έτοιμο, ελαφρύ και καλοκαιρινό.