Υλικά:

  • 4 πατάτες βραστές
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Λεμόνι
  • Λάδι
  • Αλατοπίπερο
  • 4 πατζάρια βραστά
  • Σκόρδο
  • Ξύδι
  • 4 καρότα βραστά
  • 4 σφιχτά βραστά αυγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
  • Μαγιονέζα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα υλικά με την εξής σειρά: πρώτα τους κρόκους, τα ασπράδια και τη μαγιονέζα. Από πάνω βάζουμε το καρότο με μαγιονέζα. Ακολουθούν τα πατζάρια και τέλος πάνω πάνω οι πατάτες.

Με τα υλικά αναμειγνύουμε και τα μπαχαρικά, το λάδι, το λεμόνι, το ξύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.

Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και την καταναλώνουμε.