Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • 1 φλιτζάνι πλιγούρι
  • 1/4 φλιτζάνι φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • 1 στήθος κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δυόσμου
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 αγγούρι, κομμένο σε κύβους
  • 2 φλιτζάνια τοματίνια κομμένα στη μέση

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι μαζί με βραστό νερό.
  2. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι και το αλάτι. Καλύπτουμε το μπολ για περίπου 1 ώρα.
  3. Ψήνουμε το κοτόπουλο για 35-40 λεπτά στο φούρνο.
  4. Το κόβουμε σε κομματάκια και το προσθέτουμε στο ταμπουλέ.
  5. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα και το κρεμμυδάκι,  το δυόσμο, το μαϊντανό, το αγγούρι και τα τοματίνια.