Προσοχή στις απομιμήσεις!
Αυτό θα έγραφα δίπλα στη συνταγή μου αν ήμουν ο Caesar Cardini, δημιουργός της πασίγνωστης, εδώ και χρόνια, σαλάτα του Καίσαρα (Ceasar Salad)!

Της ΜΑΙΡΗΣ ΑΞΑΡΙΔΗ

H εν λόγω συνταγή έκανε το ντεμπούτο της το 1924 σε ένα εστιατόριο της Τιχουάνα, όπου εργαζόταν τότε ο Ιταλός σεφ. Δε νομίζω πως υπάρχει άλλη συνταγή με τόσες πολλές παραλλαγές… η αυθεντική συνταγή όμως παραμένει μία, (και το αυθεντικό είναι πάντα το καλύτερο) και είναι η παρακάτω:

Συστατικά:

  • 1 μαρούλι
  • 100γρ. φλίδες παρμεζάνας
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • 2-3 πολύ λεπτές φέτες λευκό ψωμί
  • βούτυρο

Dressing:

  • 2 φιλέτα αντσούγιας
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλέντερ (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και το μούλτι), τον κρόκο, τις αντζούγιες και το σκόρδο. Χτυπάμε τα υλικά προσθέτοντας σιγά σιγά το λάδι μέχρι η σάλτσα να πήξει. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό του λεμονιού και στο τέλος την τριμμένη παρμεζάνα. Εάν το dressing σας βγει πολύ παχύρευστο, αραιώστε το με μερικές σταγόνες νερού.

Διαβάστε περισσότερα: MaryMary.gr