Υλικά:

  • ½ φλιτζάνι κινόα
  • 2 αγγουράκια
  • 2 ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • Xυμό από ½ λεμόνι
  • Δυόσμο
  • 4 κσ ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε το κινόα σ ένα σουρωτήρι και κάτω από τρεχούμενο νερό

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 φλιτζάνι αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέτουμε το κινόα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει 15 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε και απλώνουμε σ ένα μεγάλο ρηχό πιάτο να κρυώσει καλά.

Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε την ντομάτα, το κρεμμύδι και το αγγούρι και τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα.

Σ ένα μικρό μπολ αναμειγνύουμε το λάδι με το λεμόνι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο δυόσμο.

Βάζουμε και το κινόα, αφού έχει κρυώσει τελείως στο μπολ με τα υπόλοιπα λαχανικά και ρίχνουμε από πάνω και το dressing!

Tips!

1. Αν θέλεις μπορείς να αφαιρέσεις τον δυόσμο από το dressing πριν το συμπληρώσεις στη σαλάτα με κινόα!

2. Μπορείς να βάλεις και μία κονσέρβα τόνου!