Σαν το πρασόρυζο της γιαγιάς δεν έχει!

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά:

  • 1  κ. πράσα
  • 250 γρ. ρύζι
  • 2 καρότα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 8 κλωναράκια σέλινο
  • 2 κσ χυμό λεμονιού
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα πράσα και κόβουμε σε ροδέλες 2 εκατοστών. Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες 1 εκ. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλινο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τα πράσα και συνεχίζουμε το σοτάρισμ προσεκτικά για να μην διαλυθούν για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε 3 φλ. βραστό νερό, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι και 1 κ.σ. κοφτή αλάτι ενώ χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Προσθέτουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε ελαφρά, τραβάμε από τη φωτιά,  αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο με πετσέτα για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved