Εύκολο ρύζι με γεύση από Μεξικό

LIKE US ON FACEBOOK

Υλικά:

  • 1 1/2 φλιτζάνι μακρύ κόκκο λευκό ρύζι
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι
  • 1 κουταλάκι σούπας σκόρδο
  • 1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλιτζάνι ντομάτα
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 καρότο, σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι μπιζέλια
  • 3 1/4 φλιτζάνι νερό
  • 3-4 ολόκληρες πιπεριές, προαιρετικά

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε και αποστραγγίζουμε το ρύζι σε ένα λεπτό πλέγμα.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μέση υψηλή θερμότητα, προσθέτουμε το λάδι. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου το ρύζι είναι ελαφρώς χρυσαφένιο (περίπου 10 λεπτά).
  3. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο και το κρεμμύδι σε κύβους. Προσθέτουμε αλάτι, καρότα, μπιζέλια και νερό (και πιπεριές, αν χρησιμοποιείτε).
  4. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν πλήρως οι κύβοι. Τα βράζουμε και στη συνέχεια, καλύπτουμε, μειώνουμε τη θερμότητα στο χαμηλό και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το νερό. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά.
Photo: tastesbetterfromscratch.com
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved