Υλικά:

  • 1 κιλό γαρίδες
  • ½ λεμόνι
  • ½ κούπα βούτυρο
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδου
  • 1 κλωνάρι σέλινο χωρίς τα φύλλα
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανού
  • 1 κονσέρβα ντομάτες αποφλοιωμένες
  • 1 κσ ντοματοπολτό
  • 1 κσ χυμό λεμονιού
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 2 κγ αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φύλλα δάφνης
  • Πάπρικα
  • 2 κούπες ρύζι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 4 κούπες νερό με το λεμόνι κομμένο σε φέτες να βράσουν και αφού αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε τις γαρίδες που έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά! Τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Μόλις βράσουν οι γαρίδες τις στραγγίζουμε και κρατάμε μία κούπα από το νερό τους.

Σ ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο που έχουμε ψιλοκόψει. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το σέλινο δεμένο με τα κλωνάρια μαϊντανού, τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, την πάπρικα και το νερό από τις γαρίδες. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μισή ώρα μέχρι να πήξει.

Αφού πήξει η σάλτσα προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5’.

Βράζουμε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το στραγγίζουμε και το βάζουμε μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες!