Ravioli Alfredo, γιατί θέλαμε να δώσουμε μια ιταλική νότα στον τίτλο της σημερινής συνταγής. Μιας συνταγής ιδιαίτερα απολαυστικής, που συνοδεύει η πιο κρεμώδη σάλτσα, που έχεις δοκιμάσει.

Τα ravioli alfredo χρειάζονται μόλις 30 λεπτά για να ετοιμαστούν και ειλικρινά είναι ό,τι καλύτερο για όσους αγαπάνε την ιταλική κουζίνα και κυρίως τα ζυμαρικά!

Τι θα χρειαστείς για τα ravioli alfredo;

  • Φρέσκα ραβιόλια με τυριά
  • 8 μανιτάρια cremini (κομμένα σε φέτες)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1  ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1-2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4-1/3 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • αλάτι και πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τα ravioli alfredo;

Συνταγή:

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ραβιόλια μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάμε στην άκρη 1/4 από το φλιτζάνι με το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά και στραγγίζουμε τα υπόλοιπα.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε σ΄αυτό το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  4. Μειώνουμε τη θερμότητα και προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε για επιπλέον 30-60 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτουμε το βαλσάμικο και το νερό από τα ζυμαρικά.
  5. Σε μια μέση φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το βούτυρο και το αλεύρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  6. Ρίχνουμε το γάλα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να συνδυαστεί το μείγμα. Προσθέτουμε έπειτα την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι.
  7. Όταν η σάλτσα είναι πια έτοιμη, προσθέτουμε σ’αυτή τα μανιτάρια και μετά τη ρίχνουμε στα ραβιόλια.
  8. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε με μαϊντανό, ή και νιφάδες από κόκκινη πιπεριά στην κορυφή. Καλή σας όρεξη!

Διαβάστε ακόμη:

Μία απολαυστική vegan συνταγή για πένες με μανιτάρια!

Photo: peasandcrayons.com