Υλικά:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 1/2 κομμάτι τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
  • 1 συσκευασία γάλα καρύδας
  • 4 κομμάτια σολομού
  • Αλάτι
  • Μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το πιπέρι για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και αφήνουμε να βράσει.
  3. Πασπαλίζουμε τον σολομό με αλάτι και πιπέρι και τον ψήνουμε κι απ’ τις δύο πλευρές για 4 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε τον σολομό με ζεστή πικάντικη σάλτσα καρύδας και φρέσκο κόλιανδρο.
Photo: delish.com