Υλικά

  • 500 γρ. γαρίδες
  • 1 ½  κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κγ αλάτι
  • ½ κγ πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
  • 1 κγ θυμάρι
  • ¾ κούπας μπύρα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Αφού έχουμε καθαρίσει τις γαρίδες από το κέλυφος και έχουμε αφήσει μόνο τις ουρές, πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Σ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τη μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.

Κρατάμε τις γαρίδες από την ουρά, τις βουτάμε μία μία στο χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3΄- 4,΄γυρίζοντας τις για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.