Υλικά:

  • 1 καλαμάρι θράψαλο
  • 3 κρεμμύδια
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Λίγους κόκκους μπαχάρι
  • 1 συσκευασία τριμένη τομάτα
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
  • Ξύδι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε ροδέλες το καλαμάρι και το σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια, που τα έχουμε κόψει σε λεπτές λωρίδες.

Μόλις μαλακώσουν σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους από το μπαχάρι.

Ρίχνουμε τον πελτέ να σοταριστεί και μετά την τομάτα, λίγο νερό, το αλάτι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά!

 

Tip:

Συνδιάζεται μαγικά με μακαρόνι! Σπαγγέτι ή πένες… Επιλέξτε και απολαύστε!