Υλικά:
- 1 κιλό γαύρο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- Σπορέλαιο
- Ξύδι
- 2 κιλά αλάτι χοντρό
- Μαϊντανό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε καλά το γαύρο, αφαιρούμε το κεφάλι, τα εντόσθιά του, το εσωτερικό του μεγάλο κόκκαλο και στρώνουμε το γαύρο σε ένα βαθύ μπολ.
Ρίχνουμε τα δύο κιλά αλάτι στο μπολ και αφήνουμε το γαύρο να ψηθεί στο αλάτι για δύο ώρες.
Αφαιρούμε τον γαύρο από το αλάτι, τον ξεπλένουμε καλά και τον συντηρούμε σε σπορέλαιο με σκόρδο.
Για να σερβίρουμε το γαύρο, περιχύνουμε το γαύρο με ξύδι και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.