Υλικά:

  • 1πακέτο σφολιάτας
  • 600 γρ σολωμό
  • 1  σπανάκι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  •  Λίγα μανιτάρια φρέσκα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση:

Σε μια  κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε το σκόρδο, ρίχνουμε επίσης τα μανιτάρια, το σπανάκι  και τον άνηθο και τα αφήνουμε να μαραθούν.

Ανοίγουμε την σφολιάτα σε φύλλο ορθογώνι και βάζουμε επάνω το σπανάκι στο οποίο ρίχνουμε αλάτι και μοσχοκάρυδο.

Τοποθετούμε από πάνω τον σολωμό και κλείνουμε τυλίγοντας.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε μέσα το ρολό μας και το αλείφουμε πολύ καλά με το χτυπημένο αυγό.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ° C    και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.