Υλικά:

  • 2 φιλέτα γλώσσα
  • 400γρ σπανάκι baby
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 σφηνάκια μαστίχα
  • 50γρ βούτυρο

 

 

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τη σκελίδα σκόρδο σε μέτρια φωτιά για να αρωματιστεί το λάδι. Αμέσως μετά την αφαιρούμε.

Τοποθετούμε στο λάδι για να σοταριστούν από κάθε πλευρά τα φιλέτα γλώσσας, προσθέτουμε τα σφηνάκια μαστίχας Χίου και σκεπάζουμε με καπάκι, ώστε να σιγοβράσει.

Σε άλλο τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο καιλίγο λάδι να λιώσει και προθέτουμε το σπανάκι. Σοτάρουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε το ψάρι πάνω από το σπανάκι μας.

 

 

Tip:

Προσθέστε λίγο κουκουνάρι στο σπανάκι!  Στολίστε το πιάτο, με λεμόνι τυλιγμένο σε τούλι.