Υλικά:

  • 1 φιλέτο τόνου
  • ¼ σόγια sauce
  • Ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Μαϊντανό
  • Δυόσμο
  • 1 λεμόνι
  • 1 ντομάτα
  • Αλάτι

Εκτέλεση:

Σ’ ένα μπολ ανακατεούμε τη σόγια, το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι (το οποίο έχουμε ψιλοκόψει).

Βουτάμε το φιλέτο τόνου στη μαρινάδα που φτιάξαμε και το αφήνουμε για 2 ώρες.

Βράζουμε το κους κους.

Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το δυόσμο και την ντομάτα. Τ’ ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το κους κους.

Ψήνουμε τον τόνο στο φούρνο στους 160 βαθμούς (για όσο θέλουμε).

Το σερβίρουμε με το κους κους!